Stații de metrou pline de viață și de o frumusețe aparte

Oricine s-a plimbat cu metroul, prin străinătate a observat, că stațiile sunt o adevărată încântare vizuală. După o zi grea de muncă, călătorii obosiți se simt mai bine, atunci când totul în jurul lor, prinde culoare. Să nu uităm și de rolul esențial al metroului: acela de a ajunge la destinația dorită, în siguranță și cât de repede. Aceste stații îndeplinesc toate aceste cerințe. Să vedem împreună propunerile noastre și să visăm, că și noi vom putea circula mai ușor, în cât mai multe orașe din România.

1. Stația de metrou Kiyevskaya, Moscova, Rusia

Kievskaya a fost finalizată în anul 1937, iar pereții ei sunt decorați cu mozaicuri.

2. Stockholm’s Tunnelbana, Suedia, un real muzeu de artă subteran

4. Stația de metrou Universidad de Chile

5. The Dome of Light, Stația Formosa Boulevard, KRTC - Kaohsiung

6. Stația de metrou Olaias, Lisabona

este o adevarată explozie de culori, ceea ce i-a făcut pe multi turiști să spună, că aceasta se numără printre cele mai frumoase stații văzute.

7. Metroul din Bilbao

Norman Foster, arhitectul metroului din Bilbao, este cel care a creat și Reichtagul din Berlin, clădirea Gherkin din Londra și cel mai mare aeroport din Hong Kong. Stațiile realizate de el sunt luminoase, spațioase, datorită materialelor folosite: sticlă și oțel..

8. Stația de metrou Place Des Arts, Montreal

9. Dubai Metrou, Dubai

este o retea de metrou modernă, care îți taie respirația numai când o privești. Stațiile au forma unei scoici, fiind inspirate de tradiția locală a pescuitului de perle, iar in interior găsim cele patru elemente ale naturii: apă, aer, pământ și foc.

10. Stația de metrou Avtovo, St. Petersburg, Rusia

11. Stația de metrou Arts et Métiers, Paris

Realizat în 1994, are interiorul din cupru, sub forma unui submarin. Muzeul îi este dedicat lui Jules Verne, autorul volumului “20.000 de leghe sub mari”.

12. Stația de metrou centrală, Washington, D.C

Zi-le și altora!

Dacă ți-a plăcut, dă un share și un like!

Recomandări

Fii tot timpul la curent cu subiectele care te interesează.