Cum curățăm și întreținem scaunele de bucătărie

Scaunele de bucătărie sunt cele mai predispuse la murdărie și de multe ori cele mai utilizate. Din acest motiv, este necesar să acordăm atenție procesului de întreținere și curățare pentru a ne bucura de mobilier pentru mai mult timp. Ce trebuie sa facem si ce să evităm pentru a ne proteja scaunele de bucătărie de pete și murdărie?

1

Praful poate dăuna în timp materialului din care este confecționat scaunul și poate înrăutăți aspectul acestuia. De aceea, înainte de a începe curățarea, e important să ne asigurăm că am îndepărtat tot praful de pe ele. O aspirare regulată a scaunelor va contribui la menținerea unui mediu curat și va elimina alergenii.

2

Evităm expunerea lor directă la soare. Indiferent de materialul din care este fabricat scaunul, prin expunerea constantă la soare, acesta se va decolora și își va pierde din calitate. Este important să protejăm scaunele în momentele în care nu le folosim.

3

E recomandat sa realizăm o curățare generală a scaunelor de aproximativ două ori pe an, la o firmă specializată. În cazul în care dorim să facem curățarea în regie proprie, acasă, să ne asigurăm că folosim produsele de curățare potrivite. Spre exemplu, dacă scaunul este confecționat din lemn, utilizăm o soluție de curățare adecvată acestui tip de material, în timp ce, pentru șezutul realizat din burete, putem folosi un amestec de detergent și apă călduță. În cazul în care se varsă lichide, e recomandat să îndepărtăm imediat substanța, absorbind-o cu un prosop uscat și curat pentru a nu se extinde. Important este sa nu lăsăm niciodată lichidul scurs să afecteze zona, ci sa îl eliminăm în cel mai scurt timp. În caz contrar, ce ne mai rămâne de făcut este să cumpărăm noi scaune de care să avem grijă mai mult.

4

Folosim huse. Îmbrăcând scaunele cu o husă protectoare, vom reuși să prelungim durata de utilizare a acestora și să ținem departe de ele murdăria și praful. Scaunele își vor păstra aspectul de nou pentru o perioadă mai lungă de timp, vor avea aceeași culoare proaspătă, fără zgârieturi, pete sau rupturi. Bineînțeles, aceste huse au si ele nevoie de îngrijire, de aceea e important să aplicăm procesul de aspirare și pentru ele.

5

Utilizăm soluții home-made pentru îndepărtarea rapidă a petelor proaspete. Spre exemplu, praful de copt în amestec cu apa are capacitatea de a îndepărta o mulțime de tipuri de pete. Pentru cele de vin, folosim apa rece simpla, in timp ce oțetul alb ajută la eliminarea petelor de pe suprafețele albe ale scaunelor.

Zi-le și altora!

Dacă ți-a plăcut, dă un share și un like!

Recomandări

Fii tot timpul la curent cu subiectele care te interesează.